news Joomla25Het Joomla project heeft de stabiele versie van Joomla 2.5.27 vrijgegeven. Deze is vanaf deze website te downloaden zodra de taalbestanden beschikbaar zijn. Buiten de volledige versie zal er ook een versie beschikbaar komen om je huidige 1.7.x website te kunnen upgraden naar deze 2.5.27 versie. Het betreft hier een veiligheids release.

Indien je gisteren de 2.5.26 versie hebt geïnstalleerd dien je de update handmatig uit te voeren. Heb je dit niet gedaan dan kan het automatisch via de backend van Joomla. Het is uitdrukkelijk aan te bevelen om direct te updaten naar deze versie!

Omdat de 1.7.xx versie sinds 24 februari "end of life" is word het zaak om deze versie nu snel naar de laatste Joomla 2.5 te gaan bijwerken.

Het wordt op prijs gesteld als je bugs vindt, deze dan ook gemeld worden aan het Joomla Bug Squad team.

Het updaten van de huidige Joomla 1.7 generatie naar de nieuwe Joomla 2.5 omgeving zal soepel en glad verlopen. Het is aan te raden deze update uit te voeren via de backend van je website en niet handmatig via FTP. Gebruik hiervoor de ingebouwde automatisch update functie binnen het Extensiebeheer.

Joomla 2.5 is een zogenaamde Long Term Release (LTR) en zal daarom ook voor minimaal 18 maanden door het Joomla project ondersteund blijven worden. Uiteindelijk zullen dan alleen nog de beide LTR's (Joomla 1.5 en 2.5) ter beschikking worden gesteld en worden onderhouden. Het is dus aan te bevelen om je huidige 1.6.x of 1.7.x website zo spoedig mogelijk up te graden naar deze 2.5.27 stabiele versie.

Zodra de Nederlandse taalbestanden beschikbaar zijn kun je deze versie downloaden vanaf de website.