news algemeenHet moment gaat komen dat we echt afscheid gaan nemen van Joomla 2.5.x. De ondersteuning is sinds december 2014 gestopt en naarmate de tijd vordert zal deze versie een steeds grotere bedreiging voor je website (kunnen) gaan vormen. Ook de ontwikkeling van Joomla 2.5 extensies en templates stopt stapje voor stapje.

Zolang er extensies, templates en Joomla 2.5 core versies zijn te downloaden zullen er altijd mensen zijn die dit blijven gebruiken, wetende dat de veiligheid van hun website in gevaar is of zal gaan komen.

Wij gaan derhalve dan ook de Joomla 2.5 extensies en templates tijdelijk parkeren op de website (een archief). Deze zullen dan een bepaalde tijd nog te downloaden zijn waarna we deze definitief van de website zullen verwijderen. De planning is om de eerste stap (archiveren)  na de vakantie te laten gebeuren. Daarna zullen de extensies nog maximaal 4 maanden op de website blijven staan, waarna we er begin 2016 definitief afscheid van gaan nemen. Wij willen niet meewerken aan het in de lucht houden van onveilige websites.

De extensies die wel nog worden ontwikkelt en waarvan deze ook te gebruiken is voor Joomla 3.x zullen wel op de website blijven bestaan. Alle extensies die enkel en alleen nog voor Joomla 2.5 beschikbaar zijn, zullen verdwijnen van de website. Zodra wij het archief hebben ingreicht zullen wij jullie hierover informeren via de website.